دانشگاه صنعت آب وبرق
دانشگاه صنعت آب و برق در سال 1351 به منظور افزایش مهارت فنی تکنیسین‌های شاغل در صنعت آب و برق در شمال شرق تهران فعالیت خود را آغاز کرد.

تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های این دانشگاه در سطح و ظرفیت محدودی ادامه داشت.

در سال 1359 توجه ویژه شهید دکتر عباسپور؛ وزیر وقت نیرو به آموزش و تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص، منجر به تشکیل ستاد سازندگی و آموزش و تبدیل مرکز آموزش‌های تخصصی برق به یک مجتمع آموزشی و پژوهشی شد.

وی در آن زمان و علاوه بر برگزاری دوره‌های کوتاه مدت برای تکنیسین‌های برق، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در مقطع کارشناسی و همچنین برگزاری دوره‌های بلندمدت کاردانی و کارشناسی را نیز عهده‌دار شد.

مجتمع آموزشی و پژوهشی شهید عباسپور در کمتر از 10 سال به دعوت از اساتید مجرب و توسعه کمی و کیفی دامنه فعالیت‌های آموزشی تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات رفاهی و با درخشش فارغ التحصیلان اولین دوره‌های بلند مدت مهندسی کاربردی خود در صنعت در سال 70 مجوز تبدیل شدن به دانشکده صنعت آب و برق را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد.

این دانشگاه از ابتدای سال 1384 با تبدیل وضعیت دانشکده به دانشگاه صنعت آب و برق به عنوان عالی‌ترین مرکز ارائه آموزش‌های علمی-کاربردی در صنعت عظیم و زیربنایی آب و برق، آماده ارائه دوره‌های کوتاه مدت جهت افزایش معلومات و توانایی‌های مدیریتی، فنی و تخصصی شرکت‌کنندگان برای انجام مطلوب‌تر وظایف شغلی آنان در کلیه مقاطع شد.

این دانشگاه دارای 4 دانشکده و 14 گروه تخصصی و 5 مرکز و موسسه و متجاوز از 60 واحد تخصصی است و آموزش‌های کوتاه مدت آن هرساله بیش از 50 درصد فعالیت‌های آن را تشکیل می‌دهد.