دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

هسته اولیه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده‌ای است به نام دانشکده مخابرات که در سال ۱۳۰۷ هجری یعنی ۷۵ سال پیش در محل فعلی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تأسیس شده و در سال ۱۳۱۸ هجری اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیده است.

mech main3 400 معرفی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی در ابتدا در سال ۱۳۵۹، در پی تصویب ستاد انقلاب فرهنگی از ادغام ۹ مرکز آموزش عالی و با عنوان « مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی » بنیاد نهاده شد و سپس در سال ۱۳۶۲ نام آن به « دانشگاه فنی و مهندسی» و در سال ۱۳۶۷ به «دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی » تغییر یافت.

علاوه بر رشته مخابرات با قدمت ۷۵ ساله، رشته نقشه برداری این دانشگاه ۴۹ سال و دانشکده مهندسی مکانیک آن ۳۰ سال قدمت دارند. فعالیت‌های آموزشی دانشگاه در حال حاضر در شش دانشکده مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی نقشه برداری، مهندسی صنایع و علوم و با ۱۶ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، ۴۴ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۴ رشته تحصیلی در مقطع دکترا متمرکز است. از مجموع بیش از ۳۷۵۴ نفر دانشجوی دانشگاه ، بیش از ۲۹۱۳ نفر در مقطع کارشناسی، ۷۶۳ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۸ نفر در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند.

دانشکده ها، امکانات تحقیقاتی و مطالعاتی :

این دانشگاه دارای ۶ دانشکده مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، علوم، مهندسی صنایع و مهندسی نقشه برداری است. دانشکده مهندسی برق دارای اولین آزمایشگاه آنتن در کشور است.

مراکز تحقیقاتی :

مرکز علوم و فنون و مرکز مشاوره و تحقیقات دفتر مرکزی این دانشگاه به عنوان مراکز تحقیقاتی مشغول فعالیت هستند.

آزمایشگاه ها :

این دانشگاه دارای تعداد زیادی آزمایشگاه است که در آن ها علاوه بر آموزش دانشجویان توان کارهای تحقیقاتی وجود دارد.

کتابخانه مرکزی :

دانشجویان و کارکنان این دانشگاه از امکانات ۶ کتابخانه در دانشکده ها و سازمان مرکزی این دانشگاه بهره مند هستند. در کتابخانه مرکزی ۹ هزار و ۸۰۹ جلد کتاب فارسی، ۲۳ هزار و ۶۴۱ جلد کتاب غیر فارسی ، ۱۰۶ عنوان مجله لاتین و ۵۰ عنوان مجله فارسی موجود است. این کتابخانه ۹ بانک اطلاعاتی دارد. همچنین یک هزار و ۷۰۰ عنوان منابع غیر چاپی در زمینه عمران، ۲ هزار و ۲۰۰ عنوان در زمینه علوم، و ۶۷۰ فقره در زمینه برق موجود است.

اعضای هیات علمی و دانشجویان :

در این دانشگاه ۳ هزار و ۷۵۴ دانشجو در حال تحصیل هستند. ۲۳۲ نفر عضو هیات علمی این دانشگاه می‌باشند.

امکانات و خدمات دانشجویی :

در حال حاضر ۸ خوابگاه مخصوص متاهلین، ۳ خوابگاه خواهران، و ۵ خوابگاه برادران در این دانشگاه موجود است. دانشجویان از خدمات مشاوره دانشجویی، اجتماعی، فرهنگی و روان شناسی، برخوردارند و خدمات رفاهی همچون وام تحصیلی و مسکن، بیمه خدمات درمانی و حوادث، سلف سرویس، خدمات بهداشتی و درمانی به آنان ارایه می شود.

امکانات ورزشی :

این دانشگاه دارای سالن بدنسازی در خوابگاه ها و دانشکده ها، ۳ زمین روباز به طور جداگانه برای بسکتبال، والیبال و فوتبال و ۲ زمین تنیس روی میز است. هر رشته ورزشی نیز یک سالن اختصاصی به صورت ایستگاه تندرستی غیر فعال دارد.

برخی فعالیت های دانشگاه :

راه اندازی دوره‌ها و رشته‌های خاص

- دوره بین‌المللی (JIK)، عمران با همکاری دانشگاه ITC هلند و وزارت جهاد کشاورزی

- دوره بین المللی مشترک هوا فضابا همکاری دانشگاه مالک اشتر

- سه دوره دکتری برق، مکانیک و سنجش از راه دور در رشته ماهواره

- همکاری‌های علمی بین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه هانوفر آلمان

- راه اندازی دوره‌های مشترک در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی خود رو بین دانشگاه کینگزستون انگلستان و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

- راه اندازی دوره‌های مشترک کارشناسی‌ هوا فضا بین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه تکنولوژی هوانوردی روسیه

- امضای تفاهم نامه با دانشگاه MADI روسیه

- امضای تفاهم نامه با دانشگاه ساوت استرالیا

- امضای تفاهم نامه با دانشگاه اروپایی لفک قبرس

- امضای تفاهم نامه با دانشگاه کاردیف انگلستان
- امضای تفاهم نامه با دانشگاه مونیخ آلمان
-دانشجوی دکترای مشترک با یکی از دانشگاه‌های فرانسه

دانشگاه و افتخارات :

با نگاهی به آمار ۲۲۸ نفری راه یافتگان این دانشگاه در آزمون ورودی کارشناسی ارشد سال ۱۳۸۱ در مقایسه با تعداد ۸۰۰ نفر دانشجوی تازه وارد به دانشگاه در همین سال، جلوه این موفقیت را در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نمایان‌تر خواهد کرد.

جالب تر آن که دو رتبه اول در رشته‌های مهندسی عمران، نقشه برداری و مهندسی صنایع و رتبه‌هایی چون ۲، ۳، ۵، ۶، ۷، ۱۰، ۱۱، ۱۲در آزمون مذکور به این دانشگاه اختصاص یافت.

همچنین در آزمون کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۸۲-۸۳ دانشجویان رشته مهندسی نقشه برداری این دانشگاه رتبه‌های ۱ تا ۱۰ را کسب نمودند.

آمارهای مذکور نشان می‌دهد به نسبت هر ۳ نفر دانشجوی ورودی جدید در سال ۱۳۸۱ بیش از یک نفر در آزمون ورودی کارشناسی ارشد همین سال در دانشگاه‌های دولتی پذیرفته شده اند.

همچنین دارندگان رتبه‌های اول سه رشته مهندسی عمران، مهندسی صنایع، مهندسی نقشه برداری و چند رتبه دیگر تک رقمی در آزمون دو سال گذشته از دانشجویان این دانشگاه بوده‌اند.

برخی ابتکارات :

- طراحی و ساخت دستگاه برش شیشه از طریق اعمال شوک حرارتی