دبیرستان پسرانه نمونه دولتی دانشمند
   


9 خرداد 1392

عجيب‌ترين عوامل زیانبار براي زمين

مولف: محمد ظهوری خسروشاهی   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

عجيب‌ترين عوامل زیانبار براي زمين

عجيب‌ترين عوامل زیانبار براي زمين

معمولاً اين‌گونه به نظر مي‌رسد که اغلب مردم نسبت به اثرات مخرب فعاليت‌هاي روزانه خود روي محيط زيست آگاهي دارند و در نتيجه با تغيير جزيي در برخي از عادت‌هاي اشتباه مي‌توان موج مثبت عظيمي را در راستاي حفاظت از محيط زيست به راه انداخت.
حتي پوشيدن لباس‌ها و يا استفاده از عادي‌ترين وسايل در زندگي روزمره بر محيط زيست تاثير مي‌گذارند.
در اين گزارش به تعدادي از معمول‌ترين انتخاب‌هاي انسان امروزي که به زمين آسيب مي‌رسانند به عنوان عجيب‌ترين عوامل مضر براي اين کره خاکي و ارزشمند اشاره شده که در پي مي‌آيد:
1) استفاده از قاشق و چنگال يکبار مصرف
قاشق و چنگال‌هاي يکبار مصرف اثرات زيست محيطي منفي دارند چرا كه پلاستيک ساختار نفتي دارد که قابليت تجزيه شدن به طور طبيعي را ندارد.
2) روشن گذاشتن نمايشگر رايانه در مواقع عدم استفاده
اگر بيشتر از 20 دقيقه از رايانه خود استفاده نمي‌کنيد، لااقل صفحه نمايشگر را خاموش کنيد و به خاطر داشته باشيد که حتي محافظ‌هاي صفحه نمايش نيز برق مصرف مي‌کنند.
3) استفاده از صافي‌هاي سفيد شده قهوه
ترکيبات موجود در صافي‌هاي قهوه مي‌توانند وارد کودها، زمين و تقريباً همه جا بشوند. اگر از صافي‌هاي سفيد شده قهوه استفاده کنيد به دليل اين که اغلب آن‌ها با «کلرين» سفيد شده و حاوي ماده سمي موسوم به «توکسين سفيد» هستند، بسيار مضر است.
4) دورريختن کارتريج چاپگرها
براي ساخت هر کارتريج از تقريباً 78 گرم نفت غيرقابل بازيافت استفاده مي‌شود. بنابراين با شارژ مجدد اين کارتريج‌ها به جاي دور ريختن آن‌ها مي‌توانيد از سهم خود در آلودگي بيشتر محيط زيست بکاهيد.
5) دور انداختن دستمال‌هاي مرطوب و پنبه‌اي در داخل توالت و فاضلاب
برخي از دستمال‌هاي پنبه‌اي و دستمال‌هاي مرطوب مانند دستمال‌هاي بهداشتي توالت قابل حل شدن و از بين رفتن در داخل آب نيستند بلکه در صورت مواجهه با آب به صورت توده فشرده در مي‌آيند و مي‌توانند منجر به گرفتگي لوله‌هاي فاضلاب و نشت مواد آلوده مضر در سيستم آب‌هاي زيرزميني شوند.
6) خوردن ماهي‌هاي پرورشي
غذاهايي که به ماهيان پرورشي داده مي‌شود ممکن است محتوي آنتي‌بيوتيک يا داروهاي ديگري باشند و پسمانده غذاي ماهي‌ها به اعماق آب رفته و در آب حل مي‌شود. همچنين در کف استخرهاي پرورش ماهي، جلبک‌هايي رشد مي‌کند که ممکن است در آينده تبديل به کشند قرمز و سرخي آب شده و براي موجودات ديگر خطرناک باشد. پس اگر غذاي دريايي مصرف مي‌کنيد از ماهي‌هاي دريايي که در معرض خطر انقراض نيستند، استفاده کنيد.
7) خريد شلوارهاي جين
يکي از شرکت‌هاي مشهور توليد شلوارهاي جين اعتراف مي‌کند که براي دوخت تنها يک دست از شلوارهايش، 3 هزار ليتر آب مصرف مي‌شود. به طور ميانگين در امريكاي شمالي هر فرد سالانه هفت دست شلوار جين خريداري مي‌کند.
8) توليد زباله‌هاي آرايشي و زيبايي
مواد بهداشتي که حاوي ترکيباتي موسوم به «پارابن» است، مي‌تواند بر توليد مانند موجودات مختلف در حيات وحش اثر منفي بگذارند. دوري از استفاده محصولات فوق سمي آرايشي علاوه بر سودمندي براي شما، براي محيط زيست هم سودمند خواهد بود.
9) مصرف گوشت قرمز
خوردن گوشت اثرات زيست محيطي دارد. پس چرا به جاي مصرف گوشت، يک پروتئين گياهي مفيد مانند سويا را انتخاب نکنيم که بسيار سازگار با محيط زيست است؟ مصرف پروتئين سويا نسبت به ساير پروتئين‌هاي گياهي نظير نخود اثرات مخرب زيست محيطي کمتري دارد. علاوه بر اين بخش اعظمي از سوياي جهان در کشور چين توليد مي‌شود که در آن نواحي شدت استفاده از آفت‌کش‌ها به اندازه شمال امريكا و اروپا نيست. متخصصان مي‌گويند 51درصد از گازهاي گلخانه‌اي در جهان يا مراتع مرتبط با گوسفندان، گاوها، شترها و بزها هستند که با کم کردن مصرف گوشت آن‌ها مي‌توانيم از توليد اين گازهاي گلخانه‌اي به ميزان قابل توجهي بکاهيم.
10) استفاده از محصولات چوبي بامبو
اگرچه بامبو با توجه به خاصيت آنتي باکتريال و رشد سريع، يک جايگزين سازگار با طبيعت براي چوب و محصولات چوبي به حساب مي‌آيد اما حقيقت امر به همين جذابيت نيست چرا که در مراحل رشد اين گياه از آفت‌کش‌ها و مواد شيميايي مضر استفاده مي‌شود. به علاوه افزايش تقاضاها نسبت به اين گياه سبب خواهد شد که کشاورزان کشت محصولات کشاورزي بومي خود را که براي محيط زيست مفيدترهستند، به دست فراموشي بسپارند.
11) خريد ميوه‌هاي کنسروي
اغلب کنسروها، محتوي ترکيبي موسوم به «بيفنول آ» هستند. بيفنول يک ترکيب استروژني است که مي‌تواند سبب ناباروري در مردان و اختلال رشد مغزي نوزادان و ايجاد خطر براي مادران باردار شود. تحقيقات اخير نشان مي‌دهد خون بسياري از مردم کانادا محتوي ماده سمي بيفنول آ (BPA) است. پس سعي کنيد به جاي استفاده از سبزيجات و ميوه‌هاي کنسرو شده از انواع منجمد شده آن‌ها استفاده کنيد.



منبع : روزنامه ایران شماره 5378 مورخ 8 خرداد 1392 صفحه ی 17

تعداد مشاهده (1489)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "عجيب‌ترين عوامل زیانبار براي زمين"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید